Werkwijze

Wilt u gebruikmaken van onze hondenuitlaatservice? Leuk! En misschien zelfs wel spannend voor u... Daarom beginnen we altijd met een intakegesprek bij u thuis.

Eerste kennismaking

We maken kennis met uw hond en u maakt kennis met de wandelaar van uw hond. In dit vrijblijvende gesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en nemen we samen alle mogelijkheden door. Daarna maken we een afspraak voor een gratis proefwandeling!

Gratis proefwandeling

Deze eerste wandeling maken we in de vertrouwde omgeving van uw hond. Het is immers niet niks voor uw hond om opeens door een vreemde te worden uitgelaten. De wandeling duurt een half uur à een uur. Uw hond is tijdens de proefwandeling altijd aangelijnd en loopt alleen samen met onze eigen vertrouwde en ervaren hond(en). Zo kunnen wij vaststellen in hoeverre uw hond gesocialiseerd is met andere honden. Verder kijken wij hoe uw hond luistert naar een aantal basiscommando’s.

Vervoer training

Sommige honden zijn niet gewend aan een ritje in de auto. Soms zijn ze er zelfs bang voor. Wij hebben veel ervaring met het trainen van honden in deze situatie. Uw hond zal door onze aanpak zijn angst snel overwinnen en leren dat meegaan in de auto fijn is. Er gaat immers wat leuks gebeuren als wij aan komen rijden… Onze bus heeft een combinatie van beveiligde gesloten hokken, een huiselijke benches en een open ruimte (voor maximaal drie honden). Afhankelijk van uw wensen en het gedrag van uw hond kiezen we de meest geschikte ruimte uit voor uw hond.

Sleutelcontract

In het sleutelcontract spreken we af hoe we met uw huissleutel omgaan. Uw huissleutel wordt door ons zodanig gelabeld dat hij voor ons bruikbaar is en niet is te herleiden naar uw huisadres. Als uw sleutel niet wordt gebruikt, ligt hij veilig opgeborgen in onze kluis. Deze kluis is nagelvast bevestigd en moeilijk vindbaar. Mocht er toch iets misgaan met uw huissleutel, dan wordt u onmiddellijk door ons gebeld. Eventuele kosten (bijvoorbeeld voor het vervangen van sloten) zullen wij in dat geval uiteraard vergoeden.

Ophalen

Iedere werkdag (en soms in het weekend) maken wij twee wandelingen: eentje om ongeveer 11.00 uur en eentje rond 14.00 uur. Uw hond wordt volgens afspraak op vaste tijden en dagen thuis opgehaald om mee te gaan met de roedel, minimaal één keer per week. Op deze manier zorgen wij voor rust, regelmaat en stabiliteit in de roedel. Komt de vaste wandelafspraak een keer niet uit? Natuurlijk mag uw hond zo nu en dan ook op een andere dag meewandelen.

De wandeling of op het veld

Als alle honden uit onze bus zijn, kan de wandeling beginnen. We verblijven op ons veld of wandelen ongeveer drie kwartier tot een uur. Soms wat korter als het slecht weer is. Tijdens de wandeling zijn nieuwe honden altijd aangelijnd. De eigen speeltjes blijven lekker thuis; in de roedel is het samen spelen met alles wat we tegenkomen het allerbelangrijkst.

Thuisbrengen

Uw hond wordt na de wandeling – moe en voldaan – weer netjes thuisgebracht. Bij nat en vies weer drogen we hem of haar natuurlijk ook goed af. Door het spelen en ravotten wordt uw hond weleens vies. Wij proberen uw hond altijd netjes en schoon weer thuis te brengen. Toch kunnen wij niet altijd voorkomen dat uw hond wat ‘sporen’ van speelplezier meeneemt naar huis... embarassed

Veiligheid, weglopen en noodsituaties

Onze wandelaars zijn gediplomeerde honden-EHBO’ers en onze bus is voorzien van een EHBO-kit. Sommige hondenrassen hebben de neiging tot weglopen, dat weten wij. Echt weglopen komt in een roedel niet voor.

Als er toch iets ernstigs gebeurd tijdens een wandeling dan schakelen wij (zonder met u te overleggen) dierenartspraktijk Berg & Daal uit Almere Buiten in. Met deze praktijk hebben wij exclusieve afspraken over noodopvang en noodsituaties.

Heeft u vragen over ons samenwerkingsverband? Bel ons (of de medewerkers van Berg & Daal Dierenkliniek) dan gerust. We geven u graag meer informatie.

Medicatie en inenting

Heeft uw hond medicatie nodig? Wij kunnen deze medicijnen toedienen bij het afhalen of thuisbrengen van uw hond. Uiteraard bespreken we dit tijdens het intakegesprek. Om met ons mee te mogen wandelen, moet uw hond zijn normale inenting hebben gehad. Ook hier informeren we tijdens ons intakegesprek naar. Wilt u dat wij de inenting voor uw hond regelen? Ook dat kan! Wij verwijzen u hiervoor naar onze vaste partner, dierenartspraktijk Berg & Daal in Almere Buiten.

 

Hondenuitlaatservice
Vannia B.V.

06 - 21 38 91 75

Bolderweg 2
1332 AT  Almere 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 66851874